Google Dizin Ekleme

Öncelikle google dizin ekleme nedir ?

Google üzerinden yapılan aramalar sonucunda tüm web üzerindeki sonuçlar arasında Google’ın belli kriterlere göre vermiş olduğu değer sırasıyla bir liste oluşturur ve gösterir. Peki bu arama ile eşleşebilecek sayfaları nasıl bulur ve bunların sırasını neye göre belirler?

Google’ın arama yapan kullanıcılara arama sonuçlarını sunarken dikkate aldığı 3 önemli işlem vardır:

1.Tarama (Google sitenizden haberdar mı? Sitenizi bulabilir mi?)
2.Dizin Ekleme (Google, sitenizi dizine ekleyebilir mi?)
3.Sunma (Site, kullanıcının aramasıyla alakalı faydalı bir içerik barındırıyor mu? )

Yukarıda belirtilen 3 önemli değerin cevaplarını web sayfanızda vermeniz sizi bir adım daha yukarı çıkartacaktır.

1.Tarama (Google sitenizden haberdar mı? Sitenizi bulabilir mi?)

Tarama, Googlebot’un Google dizinine eklenecek yeni ve güncel sayfaları bulmasını sağlayan işlemdir.

Web’deki milyarlarca sayfayı bulup getirmek (veya “taramak”) için sayısız bilgisayardan yararlanılır. Getirme işlemini yapan programın adı Googlebot’tur (robot, bot veya örümcek olarak da bilinir). Googlebot algoritmik bir işlem kullanır: hangi sitelerin ne sıklıkta taranacağı ve her siteden kaç sayfa alınacağı bilgisayar programları tarafından belirlenir. Bu mantık belli olmayan aralıklarla değişiklik gösterebilir ve açıklanmaz.

Google’ın tarama işlemi, önceki tarama işlemlerinde oluşturulan web sayfası URL’lerinin listesiyle başlar ve web yöneticileri tarafından sağlanan “Site Haritası (Site Map)” verileriyle artar. Googlebot, bu web sitelerini ziyaret ettiğinde her sayfadaki bağlantıları tespit eder ve bunları taranacak sayfalar listesine ekler. Yeni siteler, mevcut siteler üzerindeki değişiklikler ve geçersiz bağlantılar alınarak Google dizinini güncellemek için kullanılır.

Google ücret karşılığında herhangi bir siteyi daha sık taramaz. Arama konusunu gelir getiren AdWords hizmetinden ayrı tutar.

2.Dizin Ekleme (Google, sitenizi dizine ekleyebilir mi?)

Googlebot, gördüğü kelimelerin tümünü ve bu kelimelerin sayfalardaki konumlarını içeren geniş bir dizin oluşturabilmek için taradığı sayfaların her birini işler. Ayrıca, “Title (Site Başlığı)” etiketleri ve ALT öznitelikleri gibi önemli içerik etiketlerinde ve özniteliklerde bulunan bilgileri işler. Googlebot, hepsini olmasa da pek çok içerik türünü işleyebilir. Örneğin, bazı zengin medya dosyalarının veya dinamik sayfaların içeriğini işleyemez.

3.Sunma (Site, kullanıcının aramasıyla alakalı faydalı bir içerik barındırıyor mu? )

Kullanıcı bir sorgu girdiği zaman, Google makinalarının dizinde eşleşen sayfa olup olmadığını anlamak için arama yapar ve kullanıcıyla en alakalı olduğunu düşündüğü sonuçları döndürür. Alaka düzeyi, 200′ü aşkın etmenle belirlenir ve bu etmenlerden biri de sayfaların ” PageRank (PR)” değeridir. PageRank, bir sayfanın, diğer sayfalardan gelen bağlantılara göre belirlenen önem derecesidir. Daha açık belirtmek gerekirse, diğer sitelerden sitenizdeki bir sayfaya götüren bağlantıların tümü sitenizin PageRank değerini artırır. Tüm bağlantılar birbirine eşit değildir: Google, spam bağlantılarını ve arama sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen diğer uygulamaları tespit ederek kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak için yoğun çaba harcamaktadır.

En iyi bağlantı türleri, içeriğinizin kalitesine bağlı olarak verilen bağlantılardır.

Sitenizin arama sonuçları sayfalarında iyi bir sıralama elde etmesi için Google’ın sitenizi doğru bir şekilde tarayıp dizine ekleyebilmesi çok önemlidir. Web Yöneticisi Kuralları, sık karşılaşılan bazı hatalara düşmeden sitenizin sıralamasını yükseltmenize yardımcı olabilecek bazı en iyi uygulamaları içermektedir.

Google’ın İlgili Aramalar, Yazım Önerileri ve Google Suggest özellikleri ilgili terimleri, ortak yazım hatalarını ve en çok aranan sorguları görüntüleyerek kullanıcıların zaman kazanmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. google.com.tr arama sonuçları gibi, bu özelliklerle kullanılan anahtar kelimeler de otomatik olarak web tarayıcıları ve arama algoritmaları tarafından oluşturulur. Bu önerileri yalnızca kullanıcının zaman kazanabileceğini düşündüğümüzde görüntüler.

Bir site bir anahtar kelime ile ilgili iyi bir sıralama elde ederse, bunun nedeni site içeriğinin, kullanıcının sorgusuyla daha ilgili olmasını algoritmik olarak belirlemiş olmasıdır.

Bu yazıda Google Web Yöneticisi Merkezi’nden alıntılar yapılmıştır.

– See more at: http://www.merihfindik.com/blog/googlela-ilgili-temel-bilgiler-tarama-dizin-ekleme-sunma/#sthash.HMpPl0jj.dpuf