Видео fc chelsea онлайн бесплатно.

TEGV ve Google.Org “teknoloji üreten bir nesil” için el ele verdi

Dunya.com un haberine göre TEGV ve Google.Org işbirliğinde tasarlanan Algo Dijital, bilişim dünyasının kapılarını çocuklara açmayı hedefliyor.

 

 

TEGV ve Google.Org “teknoloji üreten bir nesil” için el ele verdi

 

Didem ERYAR ГњNLГњ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, “Nitelikli eğitim ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli kaldıraç. Ülkemizin huzur ve barışı, rekabet gücü çocuklarımıza ne kadar iyi bir eğitim verdiğimizle iligili. Nitelikli eğitim her çocuğun hakkı; fakat eğitimde fırsat eşitliği yok. Türkiye’nin bir eğitim seferberliğine ihtiyacı var” diyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı kurulduğu günden bu yana, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. TEGV’in yaklaşık 10 bin gönüllüsü var ve kurulduğu günden bu yana 2 buçuk milyon çocuğun geleceğine katkı sağladı.

TEGV şimdi de, matematik, fen, okuma ve sanat olmak üzere dört alanda gerçekleştirdiği eğitim programlarına bir yenisini daha ekliyor ve Google.Org’un desteği ile çok önemli bir eğitim programını hayata geçiriyor. Çocukların temel dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanan Algo Dijital’in hedefi bilişim dünyasının kapılarını çocuklara açmak. Proje, algoritmik düşünme, dijital okuryazarlık ve blok temelli kodlama/programlama gibi uygulamaların eğlenceli bir dille aktarılmasına dayanıyor.

1 milyon dolar baДџД±Еџ yapД±yor

Projenin destekçisi Google.Org kurulduğu 2005’ten bu yana toplumları ilgilendiren projelerde destek veriyor. Şirket; eğitimde fırsat eşitliği, doğal felaketler ve salgın hastalıklarla mücadele gibi konularda faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara gerek yerel gerekse küresel çapta bağışlarda bulunuyor.

“YardД±mlaЕџma ilk Г¶nce yaЕџadД±ДџД±mД±z ve Г§alД±ЕџtД±ДџД±mД±z yerde baЕџlar” sloganД± ile hareket eden Еџirket, Algo Dijital projesi iГ§in 1 milyon dolar baДџД±Еџ saДџlД±yor. Google TГјrkiye Гњlke MГјdГјrГј BГјlent HiГ§sГ¶nmez, “Gelecekte baЕџarД±nД±n temelinde вЂdГјЕџГјnme’ ve вЂmerak’ yatД±yor. Г‡ocuklarД±mД±zД±n dil, matematik ve fen bilimleri ile ilgili temel eДџitimleri almanД±n yanД±sД±ra; algoritmik dГјЕџГјnme, problem çözme ve birlikte Г§alД±Еџma gibi konularda da kendilerini geliЕџtirmeleri, 21. yГјzyД±lД±n gerektirdiДџi becerilere sahip olmalarД± bГјyГјk Г¶nem taЕџД±yor” diyor. Dijital teknolojinin, kД±sД±tlД± olanaklara sahip Г§ocuklarД±n eДџitime eriЕџmesi iГ§in inanД±lmaz bir potansiyel ve fД±rsat sunduДџunu kaydeden HiГ§sГ¶nmez, bugГјn geldiДџimiz noktada dijital dГјnyanД±n Г¶Дџrenmenin yeni platformu olarak tanД±mlandД±ДџД±nД± sГ¶ylГјyor. Peki TГјrkiye’nin karnesi ne durumda? Dijital yetkinlikler aГ§Д±sД±ndan TГјrkiye’nin baЕџarД±lД± bir tablo sergilediДџini sГ¶ylemek zor. Dijital ortamda problem çözme, bilgisayar okuryazarlД±ДџД± gibi konularda OECD ortalamalarД±nД±n Г§ok altД±ndayД±z. “Ama bu noktada karamsar olmak yerine, harekete geГ§mek gerekiyor” diyor BГјlent HiГ§sГ¶nmez ve Еџu bilgileri veriyor: “10 yД±lД± aЕџkД±n sГјredir faaliyet gГ¶sterdiДџimiz TГјrkiye’de, Д°stanbul Milli EДџitim MГјdГјrlГјДџГј ile yГјrГјttГјДџГјmГјz Г§eЕџitli iЕџ birlikleri ve projelerle, eДџitimcilerin ve Г¶Дџrencilerin dijital becerilerini geliЕџtirmelerini, bu dГјnyayД± daha etkin kullanmalarД±nД± saДџlayacak eДџitim programlarД± dГјzenliyoruz. YaptД±ДџД±mД±z bu Г§alД±Еџmalarla bugГјne kadar yaklaЕџД±k 250 bin Г¶Дџrenciye dokunduk. TEGV Г§atД±sД± altД±nda yГјrГјtГјlecek olan ve 1 milyonun Гјzerinde Г§ocuДџumuza ulaЕџmasД± hedefl enen bu proje, Г¶nГјmГјzdeki on yД±llarД± etkileyebilecek bГјyГјk bir adД±m. Belki de Г§ok uzak olmayan bir gelecekte bu vesileyle TГјrkiye’den de bir garaj hikayesi Г§Д±kmasД±na hep birlikte tanД±klД±k edebiliriz.”

4. Sanayi Devrimi’ni yakalacaklar

Çocukların temel dijital becerilerini henüz ilköğretim çağında kazanması, hızlı bir dinamikle gerçekleşen 4. Sanayi Devrimi’ni yakalayacak yeni bir neslin yetişmesini sağlayacak. Türkiye genelindeki 72 TEGV noktasında uygulanacak projenin üç yılda 160 bin çocuk ile 2 binden fazla gönüllüye ulaşması hedefl eniyor. Projenin Eylül ayında tüm çocuklara açık bir portala dönüşmesiyle de 1 milyon çocuğa erişilmesi amaçlanıyor. Projenin hedefl ediği kazanım ise Türkiye’nin geleceği adına belirleyici olacak nitelikte: “Dijital dünyada kendine güvenen, gelişen teknolojilere hakim, sadece kullanıcı değil üretici olmayı da başarmış yeni bir nesil.”

BazД± Г§ocuklar deДџil, her Г§ocuk eriЕџebilecek

Projenin Г¶nemli bir Г¶zelliДџi, online bir portal olarak EylГјl 2017’de hayata geГ§ecek olmasД±. BГ¶ylece Algo Dijital’e вЂbazД± Г§ocuklar deДџil, her Г§ocuk’ eriЕџebilmiЕџ olacak. Bu da toplamda 1 milyon Г§ocuДџun dijital Г§aДџД± yakalamasД± anlamД±na geliyor. Г‡ocuklar, Algo Dijital ile dijital okuryazarlД±ktan dijital gГјvenliДџe kadar sanal dГјnyanД±n alfabesini Г¶Дџrenmenin yanД± sД±ra internet kullanД±mД± konusunda da bilgi sahibi olacaklar. BГ¶ylece sanal dГјnyada bulduklarД± bilgiyi doДџru Еџekilde deДџerlendirebilecek, teknolojinin kГ¶tГј kullanД±mД±na karЕџД± farkД±ndalД±k sahibi bireyler olarak yetiЕџmeleri iГ§in gereken doДџru davranД±ЕџlarД± oyunlarla Г¶Дџrenecekler.

 

KaynakВ http://www.dunya.com/surdurulebilir-dunya/tegv-ve-googleorg-teknoloji-ureten-bir-nesil-icin-el-ele-verdi-haberi-351228

“TEGV ve Google.Org “teknoloji Гјreten bir nesil” iГ§in el ele verdi” Гјzerine 8 yorum

  1. ERHAN dedi ki:

    Çocuklar için faydalı bir proje , paylaşım için teşekkürler.

  2. utku tez dedi ki:

    HaydД± hayД±rlД±sД± bakalД±m

  3. Ercan KIZILKOCA dedi ki:

    hocam r10daki program için mesaj attım. Kelime bazlı organik olan. r10 üyeliğim olmadığından dolayı yazamadım. Facebook adresimden eklerseniz konuşup anlaşıp yorumları atabilirim.

    1. Max Teknoloji dedi ki:

      Merhaba siteye 3 yorum yaptıktan sonra bildirin programı göndereyim

  4. Aycan dedi ki:

    HayД±rlД± ve gГјzel bir proje olacaДџa benziyor.Merakla geliЕџmeleri bekliyoruz..

  5. Salih dedi ki:

    Vay be Haydi hayД±rlД±sД± bakalД±m gГјzel bi proje

  6. anil orkunoglu dedi ki:

    guzel bir proje ama boyle projelerin daha cok artmasi gerekli

  7. Ali SEVД°MLД° dedi ki:

    GГјzel proje olmuЕџ, bizim Гјlkemize has bi durum deДџil diye dГјЕџГјnГјyorum. DiДџer Гјlkelerde de bu projeler mevcuttur.